İLETİŞİM

Hemen arayın:

0505 746 37 58

Sayfa Görüntüleme

Blogger tarafından desteklenmektedir.

BLOG ARŞİVİ

İZLEYİCİLER

9/06/2013

Blogger yönetim paneli

Share & Comment

Blogger yönetim panelinde blogunuzu teknik olarak yönetmeniz için çeşitli bölümler bulunmaktadır. Bu bölümler etkili bir blog tasarımı için çok önemlidir. 


Blog yönetim paneli kullanımı ve bölümleri
Blogger Türkçe yönetim paneli ile kullanıcısına kolay ve etkili bir yönetim imkanı sunar. Sahip olduğunuz blogger hesabında dilediğiniz kadar blog açabilirsiniz. Blogger'a giriş yaptığınız tüm bloglarınızı sıralı bir şekilde görürsünüz. Yönetmek istediğiniz bloğun adına tıkladığınızda ise o blogun yönetim paneline ulaşırsınız. Yönetim panelinin bölümlerini yakından tanıyalım.
Yeni Kayıt (İçerik) Oluşturma: Yönetim paneline girdiğinizde sol üst kısımda bir kalem ikonu göreceksiniz. Bu ikona tıkladığınızda yeni bir içerik oluşturma sayfası açılacaktır.
Kayıtları Görüntüleme: Yeni kayıt oluşturmak için kullanılan kayıt ikonunun hemen yanında bulunan dosya şeklindeki ikon ise tüm kayıtlarınızı görmenize olanak sağlar. Bu kısma sol taraftaki menüde bulunan Kayıtlar sekmesinden de erişebilirsiniz.
Blogu Götüntüle: Bu buton ise yaptığınız değişiklikleri görmeniz için yeni bir sekmede blogunuzu açmanıza olanak sağlar. Yani adresinizi yazıp blogunuza girmek yerine bu butonu kullanabilirsiniz. Bu üç buton sabittir ve sol taraftaki yönetim menüsünün her sekmesinde gözükür.
Şimdi gelin sol tarafta bulunan yönetim menüsünü tanıyalım.

Yönetim Menüsü

Önizleme: Bu bölümde blogunuzla ilgili çeşitli özet bilgilere ulaşırsınız. Sayfa Görüntülenme sayısı bir grafikle birlikte verilmiştir. Hemen onun yanında bulunan Güncellemeler kutusunda denetleme bekleyen yorumlar, yayınlanan yorumlar, bugünkü sayfa görüntülenmesi, kayıtlar ve izleyiciler hakkında size çeşitli bilgiler verir.
Güncellemeler kutusunun alt kısmında mobil cihazınızdan blog yönetiminizi gerçekleştirmek için bir uygulama indirebilirsiniz.

Kayıtlar: Bu kısımda blogunuzda mevcut bulunan tüm içeriği görebilir ve yönetebilirsiniz. İçeriklerin satır sonunda yer alan kısımdan yorum sayısı, görüntülenme sayısı ve içeriğin hangi tarihte girildiğine dair istatistik bilgileri mevcuttur. Taslak adıyla kayıtlı olan içerikler yayınlanmamış henüz yazım aşamasında olan kayıtlardır.
Kayıtlarınızın altında Düzenle, Ön İzleme ve Sil seçenekleri kayıt içeriklerinize ulaşmayı, kaydın blogdaki görünümünü ve kaydı silmenize olanak tanır.Eğer birden fazla silme işlemi yapacaksanız kaydın kenarındaki kutucuğu işaretleyin ve yukarıdaki çöp tenekesi ikonuna tıklayın.

Sayfalar: İçeriklerden farklı olarak İletişim, Hakkımda gibi sabit sayfalar oluşturmanıza yarayan bir bölümdür. Bir sayfa oluşturmak için Yeni Sayfa ikonuna tıklayın. Sayfaları Farklı Göster sekmesi mevcut sayfalarınızı silmeden yayından kaldırmak için ya da blogunuzun üst ya da sağ tarafında göstermeniz için kullanılan bir sekmedir.

Blog yönetimi ayrıntılı olarak açıklanmıştır.Yorumlar: Blog içeriklerinize yapılan yorumları yönettiğiniz paneldir. Onayınızı bekleyen yorumlar Denetleme Bekliyor kısmında yer alır. Onaylamak için yorumun sonundaki Yayınla linkine, silmeniz içinse Sil linkine tıklamanız yeterlidir.

Google+: Bu sekme blogunuzla google + sayfanızı etkileşim halinde kullanmanız için çeşitli ayarları yapmanızı sağlar. Blog açtıktan sonra bu sekmeye gelin, Google + sayfasıyla ilişkilendir sekmesine tıklayın ve bir sayfa yaratın. Sonrasında sağ tarafta bulunan Yayınladıktan sonra paylaşma istemi ve Bu blog'da Google+ Yorumlarını kullan yazılarının yanındaki kutucukları işaretleyin.

İstatistikler: Blogunuzdaki sayfa görüntülenme sayısının istatistiklerinin yer aldığı bu bölümde Kayıtlar sekmesinden içeriklerinizin okunma sayılarını, Trafik Kaynakları bölümünden hangi web sitelerinden blogunuza giriş yapıldığını ve Kitle bölümünden ise hangi ülkeden, arama motorundan ve işletim sisteminden giriş yapıldığına dair ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Bu istatistik ile ilgili analiz blogunuzun ne kadar etkili olduğunu size gösterecektir.

Kazançlar: Blogunuzda Google reklamları yayınlamak için kullanılan bir bölümdür. Bu sekme sayesinde Google Adsense hesabı açabilir ve reklam yayınlayabilirsiniz. Bu konuyla ilgili ayrıntılı bir içerik yazılacaktır.

Yerleşim: Blogdaki bölümlerin (Gatget) ayarlarını, yer düzenlemesini ve eklemesini yaptığınız bölümdür. Blog yerleşimini yönettiğini bu bölümle ilgili ayrıntılı bir içerik yazılacaktır.

Şablon: Blogunuzun şablonunu değiştirdiğiniz ya da hazır şablonları yüklediğiniz bölümdür. Sayfanın sağ üst köşesinde bulunan Yedekle/Geri Yükle butonuna tıkladığınızda açılan kutucuktaki Tan Şablonu İndir butonu mevcut şablonunuzu yedeklemenize olanak tanır. Onun altında bulunan Dosya Seç butonu ise hazır bir şablonu bloga entegre etmenizi sağlar.
Blog ön izleme penceresinin hemen altındaki HTML Düzenle butonuna bastığınızda blogunuzun kodlarına ulaştığınız bölüme giriş yaparsınız.
Mobil kısmı ise blogunuzun cep telefonlarında nasıl göründüğünü size gösterir. Altındaki dişli ikonuna tıkladığınızda mobil versiyonun ayarlarını yapma imkanına ulaşırsınız.

Ayarlar: Bu kısımda blogun temel ayarlarını yaptığınız bölümdür. Yayınlar ve yorumlar, Mobil ve e-posta, Dil ve biçimlendirme, Arama tercihleri, Diğer sekmeleri size çeşitli blog ayarlarını yapmanıza olanak sağlar. Bu bölümle ilgili ayrıntılı makaleleri mutlaka inceleyin.
Tags: , ,

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Popular Content

Recent Posts

Why to Choose RedHood?

Copyright © Okay Karaçay Blog ve Sosyal Medya Eğitmeni | Designed by Templateism.com