İLETİŞİM

Hemen arayın:

0505 746 37 58

Sayfa Görüntüleme

Blogger tarafından desteklenmektedir.

BLOG ARŞİVİ

İZLEYİCİLER

9/07/2013

Facebook sayfası nasıl açılır?

Share & Comment

Bir ürün, marka, şirket, yerel işletme, sanatçı fan sayfası ya da blogunuz/web siteniz için Facebook sayfası açmak çok kolay. Aşağıdaki adımları takip edin ve birkaç saniyede facebook sayfası oluşturun.


Facebook sayfa açma resimli anlatım
Sosyal medya denince akla ilk gelen Facebook sayfasıdır. Hayranlarınızı ya da sizi takip etmek isteyenleri bir arada tutacak, blogunuzun ya da web sitenizin linklerini paylaşacağınız bir Facebook sayfası oluşturmak sosyal medya çalışmasının ilk basamağıdır. Gelin hep birlikte bir facebook sayfası nasıl açılır aşamalarını tek tek görelim. Fotoğrafları daha yakından görmek için üzerine tıklayın.

1. Facebook sayfası oluştur

Facebook sayfası nasıl açılır? Resimli anlatım
Öncelikle kişisel hesabınız açıkken ayarlar sekmesine yani sayfanın sağ üst köşesindeki dişli ikonu tıklayıp "Sayfa Oluştur" sekmesine gideriz. Bu sekme Facebook'un yeni tasarımında olan bir özelliktir. Eski tasarımında daha önce beğendiğiniz herhangi bir sayfanın zaman akışında iken sağ üst köşede "Sayfa Oluştur" butonunu görebilirsiniz. Ya da buradan Facebook sayfa oluştur sayfasına gidebilirsiniz.

Ayrıca Facebook'un yeni tasarımına geçmek isteyenler buradan ilgili sayfaya girip, yeni tasarım hakkında bilgi alıp, sayfanın en alt kısmında yeni tasarım için kayıt olabilir.

2. Sayfa Kategorileri

Bu bölümden size hangi konuda sayfa açmak istediğiniz ile ilgili çeşitli seçenekler sunulmuştur. Buradaki amaç sayfanızı kategorize etmek ve facebook aramalarında ilgili sayfayı o konuda arama yapanlara kolay göstermek içindir. Bu nedenle kategorinizi doğru seçmeniz çok önemlidir.

Facebook sayfa kategorileri şöyle: Yerel İşletme veya Yer (Restaurant, Market vs.), Şirket, Kuruluş veya Enstitü, Marka veya Ürün, Sanatçı Müzik Grubu veya Tanınmış Kişi (Fan sayfası için), Eğlence (Oyun, Futbol vs.), Dava veya Topluluk (Bir fikri yaymak veya taraftar toplamak için) olarak belirlenmiştir.

3. Sayfa Kategori Seçimi

Facebook sayfası nasıl açılır? Resimli anlatım
Seçtiğiniz kategorinin alt kategorisini seçmek için "Kategori Seçin" bölümüne tıkılayın ve size uygun olan bölümü seçin. Daha sonra ikinci kutudaki (Örnekte Marka veya Ürün Adı) bölüme sayfanızın adını yazın. Hemen aşağısında bulunan Facebook sayfa koşullarını kabul ediyorum yazısının yanındaki kutucuğu işaretleyin. Son olarak Kullanmaya Başla butonuna tıklayın.






4. Sayfa Bilgileri

Kategori seçimini yaptıktan sonra karşımıza çıkan panelde üç bölüm yer almaktadır. İlk bölüm Hakkında kısmıdır. Buraya sayfanın arama sonuçlarındaki sıralamasını iyileştirmek için bir açıklama ve internet sitesi eklememiz gerekmektedir. Ayrıca gerçek bir işletme, ürün veya marka ise alt bölümde bulunan Evet kutucuğunu da işaretlememiz gerekir.
İkinci bölüm ise Profil Resmi kısmıdır.

Buraya daha önce hazırladığımız ve sayfamızı/markamızı yansıtan bir fotoğraf koymamuz gerekmektedir. Dikkat edilmesi gereken konu ise profil fotoğrafının ölçüleri 180x180 pixel ölçülerinde olmasıdır. Eğer bu ölçülerde değil ise fotoğrafın tamamı gözükmeyecektir. Profil fotoğrafınız hazır değil ise daha sonra eklemek için Geç butonuna tıklayın.

Son aşama ise (Daha Fazla Kişiye Ulaşın) sayfanız için Facebook reklamı vermenize olanak sağlar. Önerim bu aşamayı da geçmenizdir. Sayfanız tam olarak hazır olmadığı için sayfanızın tanıtımını daha sonra da yapabilirsiniz.

Tebrikler artık sizin de bir facebook sayfanız oldu. :)
Tags: ,

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Popular Content

Recent Posts

Why to Choose RedHood?

Copyright © Okay Karaçay Blog ve Sosyal Medya Eğitmeni | Designed by Templateism.com